vineri, 22 februarie 2013

Simple întrebări


În fiecare zi mă gândesc cât anume înseamnă o zi în viața unui om, dar astăzi, mă gândesc cât au însemnat ultimele 8 luni din viața mea. Bucurii, frumuseți, bani, disperare, prieteni, nervi, frig, frică, liniște, călătorii, sentimentul urcării pe pereți, iubire, umilință, deznădejde, jeg, neîncredere, speranță, protecție... Fiecare descriere are o poveste sau mai multe, iar multe descrieri lipsesc!

Toate împreună mi-au întărit convingerea că nimic în viața nu e întâmplător și că fiecare etapă te pregătește pentru următoarea ce va veni în viața ta. Am lăsat teatrul și pasiunea pentru bani? sau o viață mai bună? Sau nu le-am lăsat, ci am luat o mică pauză? Să încerc să-mi clădesc un viitor mai sigur înainte de a porni la drum? Pentru asta? Și timpul trece fără ca eu să mă opresc măcar câteva secunde pe zi? 

Cu siguranță viața ne oferă experiențe care să ne întărească anumite convingeri, indiferent care sunt ele; important e că ne aparțin. Cu toții vrem bani și comfort și eu vreau la fel. Dar întrebarea este dacă acești bani și comfort sunt în prejudiciul pasiunii pentru viață și pentru Dumnezeu. Pentru că El spune să nu ne îngrijim cu ce anume ne vom îmbrăca mâine sau ce vom mânca, pentru că el va avea grijă de noi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale