sâmbătă, 30 ianuarie 2010

Puls

Dragostea e la fiecare pas in jurul nostru. Daca reusim sa o citim asa cum e ea scrisa, e foarte bine. Cum am invatat sa citim de mici litera cu litera, cuvant cu cuvant, fraza cu fraza, asa trebuie citita si dragostea. Si tot de mici se invata, altfel totul devine atat de greu cu varsta!

Mergeam astazi pe strada cu gandurile mele si trecand prin statia de autobuz, doi tineri sprijiniti de un gardulet si asteptand masina ca sa ii conduca spre casa, isi sopteau vorbe de incurajare. Am citit pe chipul tinerei ingrijorare si framantare, iar tanarul, cu obrazul stang lipit de al ei si strangand-o in brate, ii transmitea forta lui. Ca omul care tanjeste dupa dragoste, nu m-am putut abtine si am invadat cercul iubirii lor prin privirea pe care le-am alocat-o. Mergand mai departe, la nici doi pasi, un batranel sprijinit si el de gard, m-a privit si mi-a zambit cu blandete si timiditate. Cred ca m-am inrosit si am zambit si eu timid, prinsa fiind pentru ca i-am pandit pe cei doi. A fost de fapt dragostea celor doi care ne-a apropiat. Cand emana mult si duios, e imposibil sa nu se simta. Batranelul cred ca si-a amintit de tineretile lui cand in fiecare dimineata isi bea cana cu lapte cald alaturi de sotia sa, iar eu mi-am dat seama de cat de multa nevoie am de dragoste. Tot ce e frumos trebuie impartasit si nu tinut la noi.

Undeva, candva, cineva... ne va astepta. Pana atunci insa trebuie sa citim cat de multe despre dragostea noastra, ca sa avem o bibliografie personala bogata. Altfel cred nu inseamna nimic toata viata noastra.

Un comentariu:

  1. Melodia este superbă, preferata mea rămâne însă "Două mâini"

    Cât despre scriere, jos pălăria!
    Avem nevoie de dragoste şi tandreţe, e bine să adunăm cât mai multe momente de acest fel în buchetul anilor.

    RăspundețiȘtergere

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale