duminică, 15 februarie 2009

Sfarsit de vacanta... roadele!

......................
Mai o zi si s-a dus cu vacanta dintre semestre... la inceput, ma simteam pustie ca s-a terminat nebuneala, stresul zilnic, zbenguiala noastra si toata munca aceea depusa in fiecare zi, atatea ore buuune. Nu am plecat acasa decat tarziu, luni seara, iar Sambata dupa-masa m-am si intors la Sibiu, pentru ca, sincera sa fiu, nu prea am eu ce face acasa!
.....................
Primele zile de vacanta mi-i le-am petrecut la Sibiu, pe la spectacole, la camin, m-am uitat la filme, am citit si am dormit; am iesit si cu 2 verisoare de-a mele... cu Ana m-am intalnit la o matusa de-a mea, unde ne-am jucat remi, ea mi-a povestit de cuceririle ei (are doar 11 ani), am fost in oras... ne-am simtit bine; cu Delia, am fost la un spectacol, aici la Sibiu, dupa care am fost sa mancam clatite cu frisca si ciocolata, undeva in "No6". Luni, cum am spus, am plecat acasa; nu aveam de gand sa plec, decat abia Marti dupa-masa, insa faptul ca nu avusese loc intalnirea dorita, Luni dupa-masa cu cine trebuia, m-a facut sa imi doresc sa plec acasa si sa nu mai revad Sibiul pentru cateva zile.
.....................
Ai mei nu stiau ca ajung, nici nu i-am anuntat de razgandirea mea, asa ca s-au trezit pe nepusa masa, cu mine acasa; oricum, parintii se bucura intotdeauna cand isi revad copiii, asa ca nu s-a pus problema de lucruri grave. Am mancat bine si ne-am pus la taclale, cred ca m-am mai ratacit putin si pe net, dupa care la somn, pana a doua zi, pana pe la 11:00. Deja eram racita cobza cand m-am trezit, de unde, nu imi dau seama, cert este ca nasul meu era ca un robinet stricat care pornea tot la 5 minute, iar vocea mea, o luase razna! Simteam deja ca vreau sa ma intorc la Sibiu, nu stiu de ce, dar nu eram in largul meu. M-am apucat sa citesc si am tot citit, pentru ca nu aveam chef de altele, nici macar de oras; pana Vineri dupa-masa, cand m-am trabmalat pana la biblioteca, nu iesisem nici macar pe balcon cu nasul.
.....................
Imi placea sa stau si sa citesc, sa ma uit la tv, pentru ca trecusera luni bune de cand nu mai pornisem un televizor, si sa stau sa ma relaxez; incepuse sa-mi placa atmosfera aceea calma, fara nervi, stres, oboseala si as fi vrut la un moment dat, sa mai dureze inca mult si bine, starea.
Joi seara, insa, a reinceput dragostea mea pentru viata, ca sa spun asa; tatal meu plecase in control de noapte si asa ca fiind tarziu, trecut chiar de miezul noptii, am aprins televizorul, pentru ca nu era ora de citit, si am dat peste o emisiune ce avea titlul "Iubire interzisa". Mi-a fost imposibil sa nu raman sa ma uit, pentru ca asa ceva ma atrage la nebunie si m-am distrat copios. Erau invitate 2 cupluri (Viorel Lis - Oana si Liviu - Israela). Multi ii numesc bunicul si nepoata, respectiv mama si fiul. Pentru mine nu asta conteaza, cred ca iubirea nu are varsta si ca noi oamenii mai maturi in privinta dragostei, cautam parteneri maturi pe care sa te poti baza oricand, alaturi de care orice conversatie devine o discutie incitanta si placuta, ai incredere, crezi in sprijinul lor si asa ca indiferent de varsta persoanei de sex masculin sau a celei de sex feminin, daca cele 2 persoane se simt foarte bine, una in prezenta celeilalte, apare si atractia fizica si asa mai departe; dupa care, inevitabil, constati ca ti-e foarte greu sa te desparti de persoana respectiva si hop-top, nu mai dai inapoi, iar multa lume, datorita diferentelor de varsta, acolo unde este cazul, se trezeste sa comenteze si sa critice, de ciuda frate, nu de altceva. recunosc, mai critic si eu, acolo unde simt ca este fals, dar la urma urmei, doar ei stiu ce au in casa si treaba lor, ca doar nu stau eu sa le suflu mucii pe la colturi!
....................
Tare comic, Lis asta... pe langa dedicatia facuta Oanei si vocea impecabila pe care a avut-o, tremurul vocii si timiditatea din ochi, a trantit niste poante asa faine... Iata cateva dintre ele: "Cica olteanul o face dimineata cu nevasta lui, ca sa fie sigur ca el este primul!" =)) sau: "Care este diferenta dintre un barbat si o femeie? Pai diferenta nu exista, diferenta, intra!" =))=)) "La sah, barbatul face intotdeauna 'sh', iar femeia, 'ahh', iar la table, daca o prinzi descoperita, o dai afara din casa!"; spuse din gura lui si cu mimica lui de om shod, ati rade si mai mult.
Dragutza foc, domnisoara asta a lui, Oana... are cica 30 de ani; el o fi avand vreo 70 saracu', dar se tine bine si e un om cu multa scoala a vietii!
Celalalt cuplu, si el pe acolo, ea are vreo 60, el 38. Se iubesc sau nu, treaba lor, cert e ca si ei au facut show... au cantat si au dansat impreuna, isi etalau proiectele viitoare... erau dezghetati oamenii si mi-a facut placere sa ma uit la emisiune. Moderatorul nu era el prea convins de invitatii lui, cel putin eu asa am simtit lucrul asta, dar ce conteaza, atata timp cat cei prezenti pe canapea au fost open-minded si cat se poate de liberi? Ca doar atata timp cat nu le dam noi de mancare altora, sa faca ce stiu ei mai bine, evident, in limita responsabilitatii si respectului celorlalti!
...................
Si eu am avut un iubit care era cu 9 ani mai mare decat bine si am dus-o bine asa... cand o minte frageda e de fapt coapta, cauta ceva mult mai copt si atunci mi-i se pare normal ca sufletele coapte sa se accepte!
...................
Vineri am iesit si eu din casa, mai plina de viata in comparatie cu zilele care trecusera; am fost la biblioteca si am chemat si am vb cu prietenele mele sa ne si vedem cu ocazia asta! Si uite-asa am ajuns de am stat aproape 4 ore impreuna; am fost de am cautat cizme pentru una dintre ele, plus cadouri de Valentine's ca deeee.... ele aveau cui oferi cadou! Atata am mai ras si cu ele... aveam niste glume in program de si eu ma minunam; de mult nu mai rasesem asa cu pofta, mi-a prins tare bine compania lor, muuult mai bine decat ma asteptam!
Inainte sa ne luam tye si sa plecam fiecare la casa ei, am aflat ca prietena mea O. (noi suntem 3 fete: A, L si O), trecuse in randul domnisoarelor care s-au lasat purtate de sentimentul iubirii. Dintre noi 3, ea mai ramasese sa cunoasca acest taram, dar pentru ca cei din viata ei de pana atunci, nu se dovedisera a fi merituosi de un asemenea castig, normal ca nu li-i s-a oferit nimic! Am fost fericita, mandra de prietenia noastra si chiar daca domeniul teatru nu este un subiect comun noua, eu voi fi intotdeauna dispusa sa cunosc viata lor si evolutia lor, avand in vedere cele cateva dati pe an cand ne vedem.
Acum toate 3 avem iubiti seriosi, din cate se pare, sper sa ne mai tina mult!
Aaaa... si sa va spun! Am un nou iubit; dupa atatea dezamagiri in relatiile mele cu baietii astia, m-am relegat la cap chiar Vineri seara cu un baiat pe nume Alex, din Fagaras! Ne dadeam noi tarcoale inca din Noimebrie, dar abia de vineri, 13 febr, ne-am sarutat prima oara si suntem impreuna mai oficial, asa! E un baiat simpatic, cu principii bine stabilite, unele cam drastice asa, dar sunt de acord cu ele, sunt ale lui, fiecare ne formam propriul sistem de gandire in viata! Are o voce calda si imi face placere sa stau de vorba cu el, are tot 22 de ani si e trecut prin viata, e destul de matur pentru varsta asta! Sper sa dureze chestia, mi-as dori mult, mai ales ca vin dupa o relatie care s-a stins usor, dar sigur!
....................
Acum sunt la Sibiu, am sarbatorit Valentine's day, fara Alex, la spectacolul "Take, ianke si Cadar" si am mai tras o portie de ras, de simtit bine; si maine e o zi si un spectacol frumos, abia astept sa merg, iar Luni, un nou semestru!
Deocamdata toate sunt optimiste in sufletul meu si vreau sa mai trag ceva timp de ele...
Noapte buna, ca e ora 03:15 si mi-e somn.
M-am uitat si la "Memoriile unei gheishe"... Doamne, minunat, superb film! Cata vibratie...
Raman cu ganduri multe ianinte de somn... sper sa adorm repede, sa nu am timp sa meditez la prea multe!
...................
Vise placute!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale