joi, 16 septembrie 2010

vai de capu' meu


Naţie de oameni fără cuvânt ce suntem, că peste tot şi-n fiecare zi numai peste astfel de momente dau şi de experienţe. Uite-aşa te-aliniezi unor oameni pentru care ai respect şi care iţi aruncă un oscior în curte, în ideea primirii marelui trofeu mai târziu. Dar acel mai târziu, arză-l focu' să-l ardă, vine într-o plimbare cu zmeul cel rău şi-ţi râde în faţă, chitotind de bucurie că te-a mai păcălit încă o dată. M-am săturat de promisiuni şi oameni care nu-şi respectă cuvântul dat faţă de cineva anume, mai exact faţă de mine. Faţă de tine promite-ţi câte-n lună şi-n stele că nu mă interesează, dar când îmi promiţi mie ceva sau când îţi promit eu ţie ceva, hai să facem în aşa fel încât să ne-aliniem standardului de bun simţ, mai ales atunci când vine vorba de o promisiune vitală, mă rog, un lucru vital pentru care ne-am încălzit gurile.

Vor mai cădea multe picături de ploaie care să aline furia nerespectării promisiunilor...
Ideea e să te bazezi nenică pe tine. Ai de rezolvat o problemă? Ai de spus ceva lumii? Păi spune şi singur, direct, nu prin intermediari că vezi tu, la urma urmei şi intermediarii aştia se gândesc că "cine-o fi şi **lea spătaru' ăsta să îi rezolv eu problemele?" Da' nu suntem o comunitate, frate? Că mă dau cu 'frate' acuma! Dacă e mai simplu aşa, câteodată îţi convine mai mult da uite că şi drumurile astea mai scurte-n viaţă nu ne oferă decât neplăceri.
Mai bine drumul ăl mai lung şi plin de mulţumiri şi satisfacţii decât unul scurt şi cu săbiuţe pe la spate!

2 comentarii:

  1. Ancuța,

    Totuși , măcar din auzite, cred că mai sunt și oameni la locul lor. De cei care, când spun ceva, chiar așa se întâmplă.
    Vorba este că prea mulți de ceilalți- aș avea cuvântul potrivit, dar mă jenez- eu înjur doar când sunt singură.

    Învăță să- i” citești”. Au ceva în priviri, adică o totală nesimțire, chiar dacă , la întâlnire vin cu mănuși.
    Mult noroc îți doresc!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Cred ca mai sunt, am astfel de exemple in viata mea, doar ca se pare de multe ori omul isi propune un tel comun cu al meu si pe parcurs se pierde... motivele, diverse!
    Incerc sa-i citesc, asta fac de cand ma stiu, doar ca ofer sanse. Zic si eu ca "poate, poate". Daca e nevoie de un pas al lui inaintea alor mei ca sa am un drum mai usor, ma risc si uite-asa...

    Har Domnului am prieteni adevarati! Unul... si bun!

    Multumesc!

    RăspundețiȘtergere

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale