sâmbătă, 7 martie 2009

Matza blanda zgarie rau!

Ma enerveaza foarte tare atunci cand exista lipsa de coordonare, de comunicare... atunci cand lucrurile se schimba pe ultima suta de metrii, din cauze credibile sau mai putin credibile, din cauze smecheresti sau nu, din ignoranta, prostie sau lipsa de interes fata de ceilalti! Si de ce intotdeauna, cel care greseste trebuie sa se spele de pacate intr-o maniera de prost gust ca sa para el desteptul si victima, in acelasi timp?
Ai gresit, preia vina asupra ta si recunoaste, incercand sa rezolvi conflictul si situatia creata ca altfel incepand cu momentul respectiv, nu ma mai interesezi ca si persoana! Sau daca nu, recunoaste doar ca ai gresit si lasa pe altii sa vada ce e de facut, dar nu face pe victima care nu are nici o vina si te mai doare si in cur!
E buna expresia cu "matza blanda zgarie rau" si ma doare cand vad ca zgariatul acesta creaza numai rautati! Daca zgariatul acesta se produce de pe urma unei nedreptati fata de tine insuti, sunt de acord, pentru ca nu poti inghiti intotdeauna ceea ce ti-i se intampla din partea celorlalti; dar cand zgarii pentru ca tu esti de vina si vrei sa pari si sa scapi nevinovat, esti un mare las, ignorant, o cioara fripta la care nu se mai uita nimeni!
..................
Noi oamenii am fost dintotdeauna interesati sa scapam de critici, reprosuri... in special atunci cand suntem vinovati! De ce? Ne simtim prea tare cu musca pe caciula si ca sa ne aparam, respingem criticile si incepem sa atacam, in loc sa plecam capul si sa discutam elegant cu cei fata de care am gresit!
Asa ca, draga Adi, nu ma intereseaza de faptul ca tu te-ai trezit de dimineata mai racit decat cu o zi inainte si ca nu esti dispus sa imi asculti reprosurile, pentru esti vinovat pana in gat si macar sa fi avut bunul simt si sa recunosti si sa incerci tu sa rezolvi situatia creata, nu sa te speli pe maini lejer si sa ne spui ca "Vorbiti intre voi si stabiliti la cat va intalniti!", cand stii foarte bine cum stau treburile!
Responsabilul lu' peste...
Imi place de nu mai pot!
Dar sa vezi ce in cur ma va durea si pe mine de acum incolo, pentru ca Domnule'... nu se merita!
Imaturitatea nu o accept din partea unor persoane care se pretind a o avea, mai ales ca ar trebui sa o ai, dragul meu!
................
La revedere, hai pa!
................

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale