marți, 12 mai 2009

Lume, lume, sooooro lumeee...

O zi in care am fost tot aeriana, obosita, m-a durut gatul si capul, m-am indopat cu Strepsils si Nurofen, ceaiuri, chestii calde si zemoase!

Nu toate sunt roz si se pare ca nici oamenii... oamenii duali nu imi plac, desi toti suntem duali intr-un fel sau altul; diferenta o face faptul ca unii nu se arata fata de persoanele fata de care chiar nu le intereseaza si nu inseamna ca sunt duali ci pur si simplu evita anumite discutii si comentarii, pe cand ceilalti, se prefac in functie de anturajul in care se invart, de puterea si influenta celor din jur! Sa afirmi ca iti place un lucru, ca ai avut foarte multe de la invatat de la persoana respectiva, ca ti-a placut si ca ai inteles anumite lucruri care nu ti-au fost explicate de catre alte persoane care erau mult mai abilitate si la indemana, si sa-i multumesti, e un lucru minunat; e un semn ca ai mai crescut putin, ca te-ai dezvoltat, ca cineva strain a contribuit cu o bucatica, viitorului tau.

E vorba de participarea la un workshop, cu un indrumator strain, unde prezenta nu e obligatorie! Vii, te umflii in pene ca da, ce super, intelegi ce iti este explicat, mai faci si comentarii deviate si nela subiect (irelevant, dar important) si la sfarsitul saptamanii multumesti din suflet persoanei ca te-a ajutat sa vezi altfel lucrurile, mult mai bine!
Insa sa iti schimbi parerea imediat ce o persoana mai puternica decat tine afirma ca de fapt persoana respectiva, din punctul ei de vedere nu e atat de stralucita, e deja dezastruos!

Ceeee?! Nu mai ai dreptul la propria ta opinie? Sa-ti fie rusine! De ce daca un asa zis "prieten" nu e de acord cu tine si tu, ca sa nu creezi situatii conflictuale, renunti la tine? Si de ce spui ca de fapt, de la inceput ai gandit asa, doar ca nu ai vrut ca persoana despre care ai afirmat ca a avut o importanta pentru tine, sa stie acest lucru, ca tu de fapt ai jucat un rol si ai indeplinit o misiune!
In primul rand, nimeni nu te obliga sa faci ceea ce nu doresti, ai dreptul sa alegi in prezenta cui vrei sa iti petreci timpul, mai ales ca workshopurile nu sunt obligatorii, iar de data asta nu a fost vorba despre un workshop cu plata!

Oameni periculosi, care lauda pe fata si ridica in slavi pana le ies pene prin urechi si prin gura, oameni falsi, prefacuti carora le e teama ca ceea ce gandesc ei nu e bine! Oameni care isi schimba parerile in functie de influenta si puterea persoanei cu care vorbeste, asupra ei. Oricum tu esti singurul care stie ce e mai bine pentru tine si nimic nu trebuie sa te indrepte spre alte carari daca tu stii ce vrei! Oameni pentru care puterea si imaginea in fata celorlati conteaza mai mult decat propria persoana! Pacat.... cu asemenea caracter, nu e bine sa interactionezi; e periculos, nu stii niciodata la ce sa te astepti de la el, poti fi lovit intr-o clipa...

Si cat de bine e cand ne dam seama de cine roieste in jurul nostru! Eu am aflat si o sa ma feresc...
Of, ooooffff, cat de nesatula de imagine e lumea din ziua de azi!

2 comentarii:

  1. Draga mea,
    oamenii despre care vorbesti tu nu se incadreaza in "Oricum tu esti singurul care stie ce e mai bine pentru tine si nimic nu trebuie sa te indrepte spre alte carari daca tu stii ce vrei!". Acei oameni chiar nu stiu ce vor, traiesc astfel de cand se stiu-prin complezenta (probabil ca asa au fost si parintii lor),pentru ei e un habitus aceasta dualitate de care vobesti si,care, in consecinta, devine stil de viata.Nu neg ca exista si acei oameni care o fac intentionat,din prostie si lipsa de personalitate.
    vezi ca m-ai provocat?
    te pup!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, oameni pentru care e un "habitus" aceasta dualitate, din pacate! Ai dreptate, se pare ca chiar nu stiu ce vor oamenii astia si clar nu se incadreaza; ei vor doar sa para ca stiu ce vor si se dau rotunzi, mari si tari; de-asta intervine dualitatea, pe langa celelalte aspecte ale ei, desigur... good point!
    Trebuie multa grija si atentie; unde e copilaria aceea in care nu ne punem atat de multe probleme si in care nu stim noi inca cine ce si cum in lumea asta?...
    :-*

    RăspundețiȘtergere

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale