luni, 16 noiembrie 2009

Guiţ guiţ...

A fost odată un porcuşor care dădea mereu din picioare şi vroia tot prin alte grajdiuri să ajungă; altele decât cele în care se scălda. Răsturna troaca la fiecare masă, dar reuşea de cele mai multe ori să mănânce terciul şi de pe jos în aşa fel încât stăpânii şi colegii de celulă, să nu observe 'obrăznicia' acestuia.
Cât timp eşti 'obraznic' şi nimeni nu te ştie, duci o viaţă uşoară, cu "giugulugulaga", "vai, ce copil minunat", "hai, bea şi tu puţină şampanie că nu te îmbeţi acuma dintr-o gură", "ai prea mult bun simţ", "vrei să tragi şi tu un fum?". Fiecare e actor în felul său.

Grijă nu care cumva să dai cu capul de corlată. S-ar putea să te doară genunchiul.

"Da, da... când o zbura porcul." Ei, şi dacă porcul va zbura într-o zi? Ce, e chiar atât de incredibil de imposibil? Şi omul zboară levitând, un pas mai e până zboară porcul şi îţi vei retrage cuvintele. Nu, nu cuvintele foarte dese pe care le foloseşti precum marijuana, vodka, sex, futai, somn, beţie, ci cuvintele alea frumoase pe care care nu ştiu cum de, dar le mai conţii; cam puţine ce-i drept. Unele lucruri ne încrâncenează mai tare, pe unii dintre noi.

De ce porcul simte întotdeauna că aparţine unei alte lumi? Că doar e porc şi mai e şi porc pe deasupra... hai, loveşte troaca şi nu te lăsa, într-o zi o să primeşti în dar o piscină din conuri de brad în care te poţi scălda cât pofteşti. Şi-o să te lăfăi în tine.

Adevărul e că ceilalţi porci sunt mai porci decât porcul nostru şi de aceea el singur nu poate fi porc cât pentru toţi ceilalţi porci.
Logic.

Un comentariu:

  1. m-ai dat gata cu povestea asta reala....am ras cu lacrimi..pentru asa este lasa omul sa se porceasca...apoi eu stiu poate o zbura intr-o zi daca nu incepe sa-i fie bine in namol
    doi porci la o sedinta de meditatie:-vere porcusor ce crezi exista viata si dupa craciun?
    pooop...o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale