duminică, 14 iunie 2009

Evoluţie


Broscuţa afirmă că din momentul în care şi-a băgat căpşorul în carapacea protectoare de toate relele lumii, nimeni şi nimic nu o mai poate răni, bulversa, vedea…

Dar cine a spus că oaia neagră e într-adevăr neagră şi că orice orice urmă de pe cer e un nor gata să răpună natura? De ce să suflii şi în iaurt atunci când te-ai ars la limbă o singură dată, numai din simplul motiv că toţi ceilalţi au procedat astfel?

Un rege simplu nu va ridica niciodată toiagul asupra celui care îi ingenunchează. Un rege demn va respecta fiecare cuvânt rostit de dreapta sau stânga sa. Nu-l va urî pe cel care l-a lovit, îl va asculta şi-l va « condamna » într-un mod corect, fără a sancţiona crunt, intenţionat!

Cel care doreşte să îşi demonstreze supremaţia într-un mod cu total hilar şi cu bocancul, va fi tocmai cel care se subestimează cel mai tare; nimeni nu poate spune că tu eşti slab sau eşti puternic conform acţiunilor tale direct în temă. Prefer să se spună că sunt slabă din simplul fapt că nu am răspuns cu aceeaşi monedă; tocmai de aici derivă puterea.

Cine ştie că poate face rău şi cu toate astea nu o face şi nici nu dezvăluie lucrul acesta, este cu adevărat, un om puternic!
Şi toate se câştigă în timp...

3 comentarii:

  1. cati doresc sa-si demonstreze suprematia din simplul fapt ca oglinda in care se privesc deformeaza ...totul se castiga in timp..e atat de usor sa ranesti...si atat de complicat sa-ti mentii verticalitatea...mi-a placut mult aceasta postare si sinceritatea ta...

    RăspundețiȘtergere
  2. Atata timp cat ne vom inspira doar din ceea ce ni se intampla si vom incerca in fiecare zi sa dobandim tot mai mult si mai curat, vom avea sinceritate si vom fi verticali!

    RăspundețiȘtergere

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale