sâmbătă, 18 aprilie 2009

Becoming a man - Papua New Guinea

Daca la noi se spune ca armata te face barbat, om pregatit pentru viata, mai responsabil si mai puternic, increzator in propriile forte, iata ca la papuci guinezi :), treaba sta cu totul altfel! Daca vrei sa devii barbat, sa atragi atentia femeilor, sa fii luat in seama pentru eventualele trupe care se constituie pentru anumite ritualuri, lupte, e obligatoriu sa treci printr-o initiere dureroasa rau de tot! Esti dezbracat in fata tuturor, nu ca asta ar fi batjocoritor sau de nesuportat, insa dupa ce este dezbracat, pielea tanarului este taiata cu lama, ciopartita practic, realizandu-se pe spinarea lui si pe fese in jos, un model traditional zonei lor! Daca nu esti destul de curajos ca si baiat, si nu doresti sa treci prin acest ritual, risti sa ramai neinsurat o viata intreaga, pentru ca tinerele nu doresc decat barbati adevarati, luptatori, cu un background puternic in spate!
...................
Se spune ca o data ce ai infaptuit acest ritual, esti pregatit pentru viata si poti infrunta orice, pentru ca nu iti mai este teama! Cred si eu, ca doar dupa ce ai suportat atata cioparteala, credinta ta ca esti propriul tau arcas, functioneaza atat de bine si macar din orgoliu, atunci cand ai ceva cumplit de infruntat, furia si vointa de a invinge sunt enorme!
...................
Mai exista un filmuletz dureros pe care nu am mai avut sange sa il postez; e mult mai freeky decat cel pe care l-am postat, asa ca voi atasa doar linkul, pentru doritori! E un "Blood initiation" a celor tineri! Atentie, pentru mine e cumplit de cutremurator ceea ce este aratat, recomand mult curaj si stapanire de sine! Se spune ca in fiecare tanar, exista inca de la nastere, un sange murdar primit de la mama, sange care trebuie eliminat, o data ce iti doresti sa devii barbat in toata firea, puternic si pregatit pentru viata!
http://www.youtube.com/watch?v=7hQEJIaciRM
...................
Eu personal, daca as fi fost barbat si m-as fi nascut in Papa Noua Guinee, as fi preferat sa mor papa lapte, neiubit de femei, prostalau' pamantului si molau, decat sa indur toate acele praguri care ce? Iti confera decat un statut; adevarata forta o creaza viata si experientele prin care treci!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale