luni, 27 aprilie 2009

Societate inaripata!

"Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile,
Înnebunitele ploi şi ploile calme,
Ploile feciorelnice şi ploile-dezlănţuite,

Ploile proaspete şi plictisitoarele ploi fără sfârşit,

Iubesc ploile, iubesc cu patimă ploile,
Îmi place să mă tăvălesc prin iarba lor albă, înaltă,

Îmi place să le rup firele şi să umblu cu ele în dinţi,
Să ameţească, privindu-mă astfel."

O poezie al carei inceput imi place foarte mult, restul e narcisism... am eliminat chiar si un cuvant din al treilea vers (femei) si unul din ultimul vers (barbatii)!
Imi place la nebunie pentru ca in manierea in care am etalat-o eu, cuvantul ploaie pentru mine nu are alta semnificatie in afara celei de "dragoste"!
Iubesc dragostea, iubesc cu patima dragostea... impartasita, evident, pentru ca altfel nici ca e posibil, cel putin in cazul meu!
...................
Sunt multi cei care duc in spate o relatie pentru care nu ar arunca nici macar o firimitura de paine, nu de alta dar e pacat, altul ar da orice pentru firimitura aceea si de ce sa nu o detii tu si sa te mandresti cu ea in fata altora, desi nu meriti nimic!
Vesnicele falseturi "Te Iubesc" prin telefon sau in direct, "live", cum e mai popular la moda si toate sictirelile acelea de care nu te poti descotorosi!
Am o gramada de prietene pe care le sfatuiesc sa se desparta de partener pentru simplul fapt, spre exemplu, ca ei isi permit sa inchida telefonul in nas in timpul unei conversatii telefonice! E in regula daca exista o mica disputa, poate nu o fi sfarsitul lumii, pentru ca situatiile sunt multiple si nu se cunoaste motivul discutiei aprinse, insa consider ca simplul fapt ca te manifesti cu lipsa de interes fata de conversatia care poate rezolva 'conflictul', arata gradul 0 de nepasare!
Vinovatii sunt peste tot, motivele "n", complicii si victimele la fel, insa cel mai mult conteaza aprecierea ta fata de tine insuti... cat de mult te iubesti, atata vei obtine de la viata si de la partener! Te iubesti prea mult si te respecti cu strictete, risti sa ramai si singur o viata intreaga pentru ca rar de tot gasesti un asemenea suflet pereche! Trebuie sa fim se pare mai ingaduitori in zilele noastre dar scuza-ma, cat de ingaduitor? Fiecare cu (ne)putintele lui; de ce sa nu ne dorim mai mult intotdeauna? De ce sa nu ne dorim bunastare, dragoste sincera si impartasita?
.....................
Vinovatii de ceea ce ni se intampla, suntem noi, dupa o anumita varsta avem puterea necesara, daca ne-a ajutat Dumnezeu si suntem sanatosi si intregi la minte, sa luam singuri anumite decizii si sa schimbam situatiile in care ne aflam, in mai bine!
Da, fiecare stie ce e mai bine pentru el, doar oare altul stie ce e mai bine pentru tine? Nu fi sever, dar fii sigur pe ceea ce vrei si pe ceea ce cauti, ca sa poti avea! Alegeri, har Domnului sunt destule si decat sa dam nas multora, mai bine achizitionezi "cantitatea" pentru perioada in care iti dai seama daca se merita sau nu si atat, simplu... daca se merita o si cumperi, daca nu, la revedere, magazine sunt destule!
.....................
Dintr-o amestecatura de cantitati iese o omogenitura din care e posibil sa se intoxice si altii si uite asa se impute o societate intreaga!
Eu am pornit pe un nou drum, al dragostei si al frumusetii ei! Toate inceputurile sunt frumoase si promitatoare, iar 'orice inceput are si un sfarsit'! De fiecare data speram ca inceputul pe care l-am apucat, sa dureze haaat, pana la inchiderea ochilor in aceasta lume!
Lumea s-a schimbat, inceputurile sunt cam dese si repetate la aceleasi persoane, asa cum au fost si la mine, nu se pune problema! Ideea e ca inveti din fiecare poveste si te ajuti de asta!
Oare noul inceput va fi si ultimul?
Speranta moare ultima! Trebuie sa ii venim de hac fiecarui detaliu negativ, indiferent ca vorbim de "f" sau "m"!
Toleranta distruge societati!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale