joi, 16 aprilie 2009

Mashtile umane!

De ce oare oamenii isi ascund adevarata fata si sentimentele, atunci cand pentru prima data, intra in contact cu cineva? De ce spre exemplu, esti mai retras si atent la cuvinte intr-o conversatie cu cineva pe tren, dar cand iti suna telefonul si vorbesti cu prietena ta, atitudinea ti-o schimbi, iar omul vede clar cine esti tu de fapt?
...............
Asa mi s-a intamplat ieri pe tren; am plecat acasa cu acceleratul de 8 seara si pana la Fagaras am calatorit cu o domnisoara din Sf.Gheorghe, studenta la Cluj la Stomatologie, in anul 4! Imi parea mie putin, genul acela de fata barfitoare si rautaciosa, dupa formatul buzelor si privirea pe care mi-o acorda cand vorbeam, dar puii mei, ce ma intereaseaza atata timp cat dupa o ora jumatate ne despartim si probabil nu o sa ne mai intalnim niciodata? In fine... am mai povestit noi despre una alta, tipa fiind foarte aleasa in cuvinte si cu fraze foarte scurte, fara alte explicatii! Eeee, dupa ce i-a sunat telefonul, atitudinea ei s-a schimbat radical si nu mi-a nevit sa cred! A vorbit cu o prietena si pentru ca ea i-a spus probabil ceva gen "Unde mi-ai pus nu stiu ce?", colega mea de compartiment raspunde direct, pe un tot ironic si agresiv "Da ia uite-te tu pe pat, ce spui de asta! Pe pat, da, in sufragerie, ia uite-te tu, mancati-as, guritza aia a matale!" Uaaaau, nu te stiam asa... Iar cand a vorbit cu prietenul la telefon, pentru ca a sunat ocupat de vreo 2 ori, cand i-a raspuns intr-un final, a inceput direct, ironic evident, cu "cu cine vorbeai tu, dragutza, la telefon, hmmm, ia spune!" Si pentru ca volumul telefonului era prea tare, am auzit raspunsul lui "da ce ai, esti cumva ironica?", moment in care domnisoara noastra s-a preschimbat in mielusel si foarte rapid, a schimbat cica discret, volumul telefonului, de parca nu am ochi sa vad asta! In fine... oricum e treaba fiecaruia in viata cum vrea sa fie si asa mai departe dar de ce sa te ascunzi fata de un om cu care intri in contact doar cateva ore? Daca esti extrovertit si dezmatat, nu iti cer sa ma lasi sa vad lucrul asta, dar be natural cat de mult poti!
.................
Mi-am dat seama ca e cel mai bine sa fii tu indiferent de imprejurari si sa nu te ascunzi catusi de putin, pentru ca cei care vor stii sa aprecieze felul tau de-a fi, vor fi alturi de tine, indiferent de situatie! Pentru o ora, cateva luni sau ani de zile, fatza de cel de langa tine, fii cat se poate de tu insuti!
Una e sa-l ignori pe cel de langa tine si sa nu te poata "citi", ignorarea survenind din motive personale plauzibile si alta e sa fii fals in atitudine si gandire! In functie de om si de situatie... dar cand ai ales sa vorbesti, vorbeste pana la capat!

Un comentariu:

  1. poate a vrut doar sa fie politicoasa. cu tine n-avea motiv de ironie. cu cei de la tel se certa pt ca o enervau. :)

    RăspundețiȘtergere

Un test de inteligenţă moştenită – imagini bidimensionale